Compressie

Waarom Compressie in je Hardloop sokken?

De compressiesokken van CEP zijn gebaseerd op de bewezen Medi compressie technologie. Deze vorm van degressieve compressie die verwerkt is in de CEP sokken zorgt ervoor dat de spieren in de benen stevig op elkaar geknepen worden. De hoogste compressie begint bij de enkels en de uitgeoefende druk van de sokken wordt geleidelijk minder. De minste compressie wordt uitgeoefend bij het topje van de kousen bij de bovenbenen. Dit zorgt voor een stimulatie van de bloedsomloop en zorgt voor een constante aanvoer van voedingsstoffen naar de spieren toe. Hierdoor haal je het maximale uit je hardloopsessie en voorkom je blessures en pijntjes. Daarnaast zorgt de compressie ervoor dat het bloed uit de voeten en benen gemakkelijker terugstroomt naar het hart, hierdoor worden afvalstoffen die zich ophopen afgevoerd en blijf je een fit en fris gevoel in de benen houden.

De degressieve compressie zorgt ervoor dat dat zwellingen in de voeten en enkels voorkomen of verminderd wordt en zorgt ervoor dat er constant nieuwe energie naar de benen stroomt. De bewezen Medi compressie technologie wordt al jaren in Therapeutische Elastische Steunkousen gebruikt. Deze techniek is gecombineerd met de hardloop sokken van CEP, hierdoor zijn er specialistische sokken gecreëerd waarbij de functionaliteit van de sokken centraal staat.

Hierdoor heeft CEP zeer geavanceerde hardloop sokken kunnen ontwikkelen waarbij het nut van de compressie sokken keer op keer wordt bewezen. Voor meer informatie over de specifieke werking van de hardloop sokken kan de uitgebreide productbeschrijving geraadpleegd worden.

Voor vragen en hulp bij het maken van keuzes zijn wij telefonisch of per mail bereikbaar.

Waar ben je naar op zoek?

Winkelwagen